Bezárnak a kisebb forgalmú kormányablakok

Bezárnak a kisebb forgalmú kormányablakok

Kormányablak Vecsésen (Fotó: Facebook/Szűcs Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

2022 november 2. és 2023 március 17. között a kisebb forgalmú kormányablakokat bezárja a kormány – derül ki a Miniszterelnökség közleményéből, amelyet az MTI idézett.

A közlemény szerint a szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért van szükség a lépésre. A közlemény szerint mintegy 280 kormányablak és okmányiroda november és március között is nyitva tart majd, illetve azt is ígérik, hogy minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart majd. Az érintett hivatalok munkatársai másik szervezeti egységekben látják el feladataikat – írják.

Korábban volt szó róla, hogy a kormány a kormányhivatalok munkatársait december 22 és január 6 között kényszerszabadságra küldi, még azokat is, akik már elhasználták a rendelkezésükre álló szabadnapokat, az ő esetükben a jövő évi szabadságkeretből vonják le a szükséges napokat.