Bige László már adott „némi aprót” Márki-Zay Péternek az előválasztásra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Annyi támogatást ad Márki-Zay Péternek, amennyit kér – ezt még a Hvg.hu-nak mondta Bige László vállalkozó. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában elárulta, hogy előválasztás során „némi aprót” már adott az összellenzéki miniszterelnök-jelöltnek. Ez néhány millió forintot jelentett Bige elmondása szerint.

Mint a műtrágyakirály hozzátette, azóta nem is beszéltek ilyesmiről, de kétségtelenül nagy port vert fel a sajtóban az a nyilatkozata, miszerint felajánlotta Márki-Zaynak, hogy amennyiben igényt tart rá, szívesen támogatja a kampányát. Ugyanakkor megerősítette, hogy sem Karácsony Gergely, sem Gyurcsány Ferenc nem kapott tőle pénzt.

Szerinte jó lenne, illetve követendő, amit Márki-Zay Péter csinált, hogy a mozgalma számára nyitott egy bankszámlát, és arra utalhat mindenki, aki őket szeretné támogatni. Bige László szerint ez transzparens, nyilvánosságra lehet hozni, és akkor tiszta, hogy ki mennyit kapott.

A demokrácia alapja, ha sokan csinálják, nem egypártrendszer van, és nem egy ember mondja meg azt, hogy holnap mi lesz – ezzel indokolta a milliárdos vállalkozó, hogy miért keltette fel figyelmét az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Szóba került az is, hogy Budai Gyula fideszes képviselő a Parlamentben vörös bárónak és oligarchának nevezte Bigét, aki szerinte azért támogatja a Gyurcsány vezette baloldal jelöltjét, Márki-Zay Pétert, mert azt reméli, hogy majd megvédik a vállalkozót az igazságszolgáltatástól. Bige László erre azt válaszolta, hogy Budai magából indult ki.

A Gazdasági Versenyhivatal nemrég 11,5 milliárd forint bírságot szabott ki Bige cégcsoportjára – ezzel kapcsolatban azt mondta a vállalkozó, hogy senki másra nem szabtak ki ennyit, és szerinte nincs olyan bíróság, amely jogosnak tartaná ezt.