Bíróság elé kerülhet az iskolásoknak tartott bemutatón felborult tűzoltóautó vezetője

Bíróság elé kerülhet az iskolásoknak tartott bemutatón felborult tűzoltóautó vezetője

A tűzoltóautó a felborulás pillanatában az ominózus váci bemutatón 2019 szeptemberében (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még 2019 szeptemberében a katasztrófavédelem bemutatót tartott váci iskolásoknak. A terv szerint egy égő autót jöttek volna eloltani a tűzoltók, ám a parkolóba érkező tűzoltójármű az oldalára borult, három tűzoltó pedig megsebesült. A nyomozó ügyészség közlekedési baleset okozása miatt indított ekkor eljárást. A baleset miatt a tűzoltóautó vezetője akár katonai bíróság elé is kerülhet – számolt be a friss fejleményekről az RTL Híradója.

– Egy elég nagy sugarú ívben próbáltam ezt a manővert végrehajtani, ehhez mérten is választottam meg a sebességet – elevenítette fel az eseményeket Grédely György, a tűzoltóautó vezetője, aki azt állítja, hogy több olyan ember is volt a lezárt parkolóban, akiknek nem lett volna szabad ott lenniük. Szerinte egy operatőr állt rossz helyen, őt még kikerülte, ami után viszont egy tűzoltó kollégájához került túl közel, ezért rántotta félre a kormányt. „Végig próbáltam a jármű ura lenni és visszahozni a stabilitás helyzetét” – tette hozzá a Telex által is idézett Grédely.

A rendőrség hivatalból feljelentést tett, de az ügyben sokáig nem történt semmi előrelépés. Grédely áprilisban leszerelt, ami után váratlanul érte, hogy meggyanúsították a balesettel kapcsolatban. A gyanúsítás ellen panasszal élt, ám az ügyészség a tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján elutasította ezt.

Az RTL információ szerint a Központi Nyomozó Főügyészség megalapozottnak tartja a gyanúsítást, az ügyről hétfőn adnak részletes tájékoztatást.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom