Bizalmi szavazást kér maga ellen Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke

Bizalmi szavazást kér maga ellen Kincses Gyula, az orvosi kamara elnöke

Kincses Gyula (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. A voksolás a november 27-én esedékes országos küldöttgyűlésen lesz - írta a 24.hu.

Kincses Gyula 2019. november 30-án váltotta Éger Istvánt a kamarai elnöki poszton. Kincses akkor óriási fölénnyel nyerte meg a szavazást. Már megválasztása előtt is többször kijelentette, elnöki idejének félidejében bizalmi szavazást kezdeményez. Ezt megerősítette lapunknak adott interjújában is.

A helyzet annyiban új, hogy ha Kincses nem kap bizalmat, akkor a komplett elnökség távozik – mondta a 24.hu-nak Lénárd Rita. A MOK alelnöke hozzátette: ők maguk döntöttek arról, hogy ha Kincses Gyula nem kap bizalmat elnökségének hátralévő két évére, akkor vele együtt ők is távoznak.

Szerinte az elmúlt két évben sokat dolgoztak, és sok mindent elértek, de ha „nincs bizalom, akkor nincs értelme tovább harcolni”.

Ha novemberben leszavazzák Kincses Gyulát, akkor egy időre ellehetetlenül a 49 ezer orvos érdekeit képviselő kamara működése – fogalmazott az alelnök, aki elismerte, elsősorban a járvány miatt több tervezett dologba nem tudtak belekezdeni, ráadásul a márciusban életbe lépett szolgálati jogviszonyról szóló törvény miatt is erős bírálatok érték az orvosi kamarát.