Elfajult a vita egy biztonsági őr és a Getty fotósa között a Hungaroringen

Elfajult a vita egy biztonsági őr és a Getty fotósa között a Hungaroringen

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 29-én. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Getty sportfotósának állítása szerint felpofozta őt egy biztonsági cég alkalmazottja a mogyoródi Hungaroringen, a Forma-1-es magyar versenyhétvége pénteki napján.

Blikk információi szerint a konfliktust az okozta, hogy Mark Thompson fotós a pálya olyan részére szeretett volna bejutni, ahová elméletileg beléphetett volna, de a sportbírák utasítása miatt a biztonsági szolgálat embere nem engedhette be. 

A szóváltás tettlegességig fajult, nem tudni, melyik fél ütött először, a fotóriporter azonban feltöltött egy olyan képet Twitter-oldalára, amelyen jól látszik sérülése, a szája felett felrepedt a bőr.

– „A magyar biztonsági őrök barátságos arca! #gengszterek” – ezzel a szöveggel töltötte Mark Thompson az első képet, amelyen még csak az látszik, hogy a fotós és a biztonsági őr vitatkoznak, majd a második képen az látható, hogy vérzik Thompson szája.

A Hvg.hu írásban kereste Thompsont, hogy megtudja, hogyan emlékszik a történtekre, de egyelőre nem kaptak választ.

A Hungaroring Sport Zrt. kommunikációs osztálya szerint a magyar és külföldi biztonsági szolgálat vezetői, a Forma-1 sajtófőnöke és a sportszakma legfontosabb emberei pénteken este és szombat reggel is egyeztetést tartottak, utánajártak a történteknek, és megállapodtak a helyes viselkedési formákban, amelyeket minden érintett félnek be kell tartania.

A Getty fotósának posztját egyébként a vezess.hu találta meg. Az autós lapban azt írják, a biztonsági őr nem a Hungaroring, hanem egy biztonsági cég alkalmazottja. 

 

Címkék: Hungaroring, pofon, Forma-1, , Getty