BKK: felgyorsítják a Blaha Lujza tér felújítását

BKK: felgyorsítják a Blaha Lujza tér felújítását

A Blaha Lujza tér, amely a közeljövõben ötvenöt év után új, igényes karaktert kap egységes arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítõ belvárosi közösségi térré alakul teraszokkal, találkozóhelyekkel és zöld szigetekkel, kellemes közlekedõ környezettel (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyorsítják a fővárosi Blaha Lujza tér felújítását, így a tervezettnél korábban véget érhet a forgalmi korlátozás a Nagykörút és a Rákóczi út kereszteződésében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: „kétszeres sebességgel folytatódik a Blaha Lujza tér felújítása augusztus 9. és 19. között”, a nyári szabadságok miatt a jelenlegi, kisebb forgalmú időszakban a felgyorsított munkálatokkal a beruházás időtartama összességében lerövidülhet. – A munkálatok felgyorsítását támogatja a Magyar Autóklub is, hiszen így rövidíthető a nagyobb forgalmi terhelésnek kitett, őszi beruházási szakasz – írták.

Emlékeztettek: a Blaha Lujza téren és a környező utcákban augusztus 9-től, hétfőtől megváltozik a forgalmi rend. A Rákóczi úton mindkét irányban lezárják a belső sávokat. A Nagykörúton viszont újra könnyebb lesz a jobbra kanyarodás a Rákóczi út irányába. A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja a parkolók területét, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is tovább folytatják a felújítási munkákat.

A tér felújítása várhatóan a jövő év őszére készül el, a felújítással kapcsolatos információk a BKK Blaha Lujza térrel foglalkozó oldalán követhetők.

Címkék: BKK, Blaha Lujza tér

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.