Hiába törték ki az egyik fát a Blahán, már új áll helyette

Hiába törték ki az egyik fát a Blahán, már új áll helyette

A pótolt fa a Blaha Lujza téren (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pótolták a Blaha Lujza térne korábban elpusztított, kitört fát – erről Karácsony Gergely írt a Facebook oldalán.

A főpolgármester még március első napjaiban számolt be arról, hogy alig három hónapja adták át a Blaha Lujza teret és ültettek el ott 80-fát, valaki mégis nekirontott az egyiknek és elpusztította. – Kinek ártott az a fa? – tette fel a kérdést, hozzáfűzve, hogy „erre nincsenek szavak”. Másnap váratlan fordulat történt, az elkövető jelentkezett náluk, megbánta tetteit és vállalta az új fa elültetésének költségeit. – Legyen az új fa a megbocsájtás és újrakezdés jelképe – írta akkor. 

Szombaton reggel pedig azt közölte, hogy péntek reggel pótolták is a növényt. A keresztbe tört páfrányfenyő helyére – a korábbi szándéknak megfelelően – egy ugyanebbe a fajba tartozó fa került, a pótlási folyamat viszont nem volt egyszerű, hiszen anélkül kellett ásni és ültetni, hogy a korábban telepített öntözőrendszerben kárt tennének.