Blikk: a Puskásban akart robbantani az elfogott terrorista

Blikk: a Puskásban akart robbantani az elfogott terrorista

A Terrorelhárítási Központ (TEK) BTR-80-as páncélozott szállító harcjárműve 2016-ban a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban (Fotó: Fmvh/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy kedden végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A nyomozási bíró a elrendelte a letartóztatását szerda délután.

Az elfogott magyar férfi szülői házánál, Kecskeméten is megjelentek a rendőrök – tudta meg a Hírösvény helyi portál, de úgy tudják, ott csak házkutatást tartottak.

A Blikk információja szerint az elfogott férfi a magyar-portugál foci-Eb-meccsen tervezte a robbantást.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy több helyszínen is robbantást tervezett az iszlám vallásra áttért férfi, az első lett volna a Puskásban.

Elfogott a Terrorelhárítási Központ egy magát iszlamistának valló, 21 éves magyar férfit, aki többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett Magyarországon – jelentette be a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatón, szerdán.

Címkék: terrorizmus, TEK