Blikk: Több mint 20 évvel ezelőtt megjelent Nokiával telefonál Kövér László

Blikk: Több mint 20 évvel ezelőtt megjelent Nokiával telefonál Kövér László

Kövér László és Németh Szilárd, illetve a házelnök telefonja (Fotó: Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Nokia 6310-es mobiltelefont használ Kövér László házelnök. Ezt a típusú telefon először még 2001-ben jelent meg a piacon, vagyis több mint 20 éves – írta a Blikk. Az információt az országgyűlésből is megerősítették a lapnak. Ugyan azt is szerették volna megtudni, Kövér László miért választotta éppen ezt a telefont és mióta van meg neki, eddig nem kaptak választ. 

A Blikk a telefont egy Németh Szilárd rezsibiztos által posztolt képen vette észre, ezen ugyanis Kövér és készüléke is látható. A lapnak egy telekommunikációs szakértő arról beszélt: a telefonnal ugyan internetezni nem lehet és kamerája sincs, de „egy minden szempontból praktikus és strapabíró készülék”. A készülék készenléti ideje két hét, de rendes használat mellett is legalább egy hetet kibír az akkumulátora. Emellett hatalmas sms-tárral, 500 névjegyes férőhellyel rendelkezik, továbbá diktafon és hangvezérlés is került bele. Sőt: szoftveresen nem lehallgatható.

A cikk felidézte azt is, Orbán Viktor miniszterelnök sem az okostelefonok híve, ő egy 2009-ben piacra dobott készüléket használ, egy Nokia 6700 Classicot.