Blikk: Tűzharcba keveredett a TEK a VI. kerületben

Blikk: Tűzharcba keveredett a TEK a VI. kerületben

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Még június közepén történt, hogy egy fegyveres férfi elbarikádozta magát a VI. kerületi bérház egyik lakásában – írja a Blikk. A lap szerint az érintett, G. Krisztián évek óta rettegésben tartotta a szomszédait, békésen játszó kisgyerekeket is fenyegetett, több tulajdonosnak már azt is kilátásba helyezte, hogy megöli őket. Állítólag néhány éve majdnem felrobbantotta a kétemeletes házat.

A férfit nemrég elfogták a rendőrök, de különféle bűncselekmények miatt ezt megelőzően is jártak nála a hatóságok. Akkor azonban elengedték. A lakók ezúttal azért kértek segítséget a 112-es segélyhívón, mert G. fegyvert fogott rájuk.

A helyszínre a Terrorelhárítási Központ (TEK) egysége vonult ki. A Blikk úgy tudja, hogy a kommandósok előbb egy telefont akartak bejuttatni hozzá, hogy egy túsztárgyaló beszélhessen vele.

G. azonban nem volt együttműködő, a készüléket kidobta az ablakon, majd tíz lövést adott le a TEK-esekre.

A napilap szerint ekkor még nem lehetett tudni, hogy az ámokfutó riasztó- vagy éles fegyvert használ-e, de a kommandósok lerohanták és elfogták. G. Krisztián ellen a TEK feljelentést tett felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, a VI. Kerületi Rendőrkapitányság pedig felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

A Blikk arról is ír, hogy a férfi az interneten aktív közösségi életet élt, az egyetemen pszichológiát és informatikát tanult. Az egyik feltöltött videójában hangszeren zenél, egy másikon pedig tökéletes angolsággal tart előadást. Úgy tudni, könyvet is írt, ebben elvont formában pszichológiai elemzéseket közölt.