Bloomberg: 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airportért a magyar kormány

Bloomberg: 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airportért a magyar kormány

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér madártávlatból (Fotó: Facebook/Budapest Airport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy, a magyar kormány vezette konzorcium 4 milliárd eurót, vagyis körülbelül 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airport irányításáért – értesült a Bloomberg, a cikket a 24.hu szemlézte.

Egy korábbi ajánlatot már visszautasítottak a reptér tulajdonosai, mert alacsonynak találták az árat. 

A Bloomberg szerint jelenleg még nincs megegyezés, de ezen az áron valószínűleg el fogják adni a tulajdonosok a repteret. Ez azt jelenti, hogy még a választások előtt újra állami tulajdonba kerülhet a ferihegyi repülőtér.

A Liszt Ferenc repülőteret működtető konzorcium főrészvényese a német AviAlliance. Egyelőre nem válaszoltak a hírportál kérdéseire, mint ahogyan a magyar fél részéről a tárgyalásokat vezető Innovációs és Technológiai Minisztérium sem reagált a megkeresésére. 

A portál úgy tudja, a tulajdonosok feltétele korábban az volt, hogy a magyar kormány megmondja, kik szerepelnek még a felvásárolni kívánó konzorcium tagjai között. Arra is kíváncsiak lettek volna, hogy a konzorcium tagjainak van-e elég technológiai tudásuk a reptér üzemeltetéséhez.