Bod Péter Ákos: A magyar állam az embercsempészek versenytársává vált

Bod Péter Ákos: A magyar állam az embercsempészek versenytársává vált

Lukácsi Katalin, Bod Péter Ákos, Pápay György és Gulyás Balázs a Három a magyar felvételén

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Három a magyar elnevezésű videószamizdatban nyilatkozik először hosszabban a Századvég-botrány óta Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt miniszter és jegybankelnök. A videóblog második évadának első adásában Orbán Viktor korábbi miniszterelnöki tanácsadója beszél róla, hogy ki járt jól a kötvénybiznisszel, és miképp vált a magyar állam a migránsokat Európába csempésző bűnözők konkurenciájává.

Három a magyar 2x1 Bod Péter Ákos: Az állam versenyképes lett az embercsempészekkel

A Három a magyar második évadának első epizódja 2018. október 12-én. Lukácsi Katalin, Gulyás Balázs és Pápay György ráadásvendége ezúttal Bod Péter Ákos. Témák: - a Corvinus Egyetem sorsa - Márki-Zay Péter és a hódmezővásárhelyi helyzet - 30 milliárdos kudarc a kötvénybiznisz Facebook: https://www.facebook.com/haromamagyar/

„Ha nincs ez az ügy, az a negyven ember elolvassa és idézik ketten” – mondja Bod Péter Ákos. A tanulmány, ami a hírek szerint a Századvég folyóirat teljes szerkesztőségének a kirúgásához és a lapszám visszahívásához vezetett, a járadék témáját járta körül. Vagyis a versenykorlátozás következtében keletkező extraprofitot és ennek a társadalomra nézve káros hatását. A botrány a professzor becslése szerint meghússzorozta az olvasók számát. Az írás jelenleg online itt olvasható, valamint papíron, szamizdatként is terjed. Egy példány a műsorban is előkerül belőle.

„Az autonómia nem fér bele a NER-be.” Bod Péter Ákos ezt már Gulyás Balázs felvetésére mondja, aki a jobboldali, polgári nyilvánosság beszántására kérdezett rá a századvéges eset kapcsán. Felemlegetve a Kommentárt, a Heti Választ és a Magyar Nemzetet is.

A beszélgetésben emellett szó esik a letelepedési kötvényekről is. Konkrétan arról, hogy egy tanulmány szerint ez a kétes ügylet 30 milliárd forint veszteséget okoz a magyar adófizetőknek. Azonban Bod Péter Ákos szerint a valós számok még ennél is rosszabbak. „Az állam versenyképes lett az embercsempészekkel” – jelentette ki, utalva arra, hogy ma egy migránsnak jobban megéri a magyar állam szolgáltatásait igénybe venni az Európába jutáshoz.

A Bod Péter Ákos részvételével készült évadnyitó részben terítékre került még a Századvég-ügy és a polgári nyilvánosság helyzete, valamint a letelepedési kötvények mellett Márky-Zaj Péter és a hódmezővásárhelyi politikai helyzet, továbbá a Corvinus Egyetem sorsa is.

Három a magyar

Három a magyar. 1.2K likes. Hetente jelentkező politikai véleményműsor Lukácsi Katalinnal, Gulyás Balázzsal, Pápay Györggyel és ráadásvendégükkel.

A Három a magyart, melynek mottója a „polgári Magyarország árváitól a polgári Magyarország árváinak”, nyár elején indította útjára három konzervatív nézetű közéleti szereplő, Lukácsi Katalin, Gulyás Balázs és Pápay György. A műsor koncepciója, hogy a három állandó szereplő mellé mindig hívnak maguk mellé egy-egy ráadásvendéget, akivel a hét aktualitásait boncolgatják. Így a nyári első évadban vendégük volt már többek között Fekete-Győr András, Stumpf András, György Zsombor, Dévényi István és Vona Gábor is.