Bombariadó miatt ürítettek ki több fővárosi és vidéki plázát

Bombariadó miatt ürítettek ki több fővárosi és vidéki plázát

A Corvin Pláza előtt álldogálnak a kiterelt vásárlók és dolgozók 2022. április 19-én délután, amikor több fővárosi és vidéki plázát is bombariadóval fenyegettek meg (Fotó: Koncz Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délután bombariadó volt több budapesti plázában, így az Aréna Mallban, a MOM Parkban, a Mammutban, a Corvin Plázában, az Árkádban és a Westendben. Szintén bombafenyegetés miatt vonultak ki a rendőrök Kaposváron a Pláza környékére, a Győr Plázába, illetve Debrecenben, több helyszínen is.

Először a 444 egyik olvasója jelezte kedd délután, hogy bombariadó miatt kiküldtek mindenkit a Kerepesi úti Arena Mallból, és rendőrök érkeztek a helyszínre. Fél öt körül a fővárosi MOM Park bevásárló- és irodaközpont is bombafenyegetést kapott, ezért kiürítették a bevásárlóközpontot – értesült a Hvg.hu.

A budai Mammutban is bombariadó volt, olvasónk beszámolója szerint rengeteg ember állt az üzletközpont előtt és nagy volt a dugó a környéken. A Westendből és az Árkádból is kiküldték a vásárlókat hasonló fenyegetés miatt, sőt, a Corvin Pláza is érintett volt. Olvasónk elmondása szerint este hét óra előtt néhány perccel 30-40 ember még mindig kint álldogált az üzletközpont bejárata előtt, a rendőrök és tűzszerészek épp az emeletet kutatták át. Olvasónk arról is beszámolt, hogy a kijjebb eső KÖKI-nél szemlátomást nem volt bombariadó, ezek szerint nem mindegyik budapesti pláza kapott ilyen fenyegetést. 

Az ORFK lapunk megkeresésére közölte: az országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Válaszadásig robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

A Budapesti Rendőr-Főkapitányság az Indexnek megírta, nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt.

Vidéken is bombariadókkal fenyegették a plázákat: emiatt zárták le a Pláza környékét Kaposváron, illetve Debrecenben valamint a Győr Plázánál is.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján nem találtak semmit és sérülés sem történt Kaposváron. A környéken viszont forgalmi torlódás és lezárás nehezítette a közlekedést. Úgy tudni, e-mailben érkezett a Pláza üzemeltetőjéhez a fenyegetés, miszerint bomba fog robbanni az épületben. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztálya is megerősítette, hogy a Győr Pláza bevásárlóközpontból valóban érkezett a rendőrségre a délutáni órákban bejelentés bombafenyegetésről. A bejelentést követően a rendőrség haladéktalanul kiürítette az épületet, és megkezdte a terület átvizsgálását.

Legutóbb három hete volt bombariadó budapesti plázákban. 

Hétfőn pedig több szerbiai bevásárlóközpont címére is olyan e-mail érkezett, miszerint az épületben robbanószerkezetet rejtettek el, a levelek egy, a Protonmail szolgáltatónál regisztrált címről érkeztek – írja a Szabad Magyar Szó. A szakértők, miután átvizsgálták az épületeket, megállapították, hogy valamennyi bombariadó hamisnak bizonyult.

Lapunk további kérdéseket is feltett az illetékes hatóságoknak a rejtélyes bombariadókról, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon egy e-mail-cmről érkeztek-e a fenyegetések, mint Szerbiában. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.