Boris Johnson szóvivője szerint nem lesznek szégyenlősek Orbán Viktorral a pénteki találkozón

Boris Johnson szóvivője szerint nem lesznek szégyenlősek Orbán Viktorral a pénteki találkozón

Orbán Viktor Brüsszelben (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken Londonban tárgyal Orbán Viktor kormányfő Boris Johnson brit miniszterelnökkel. A találkozóról Johnson szóvivője azt mondta a Guardiannak, hogy mivel az év második felében Orbán fogja betölteni a V4-ek elnöki posztját, az Egyesült Királyság gazdasága és biztonsága szempontjából rendkívül fontos, hogy együttműködjenek Magyarországgal.

A 444.hu szemléje szerint a szóvivő kitért arra is, hogy a találkozó során Johnson a brit érdekeltségeket fogja a régió figyelmébe ajánlani. A brit PA hírügynökség szerint ugyanakkor a szóvivő elítélte Orbán Viktor korábbi, muszlimokra és bevándorlókra vonatkozó kijelentését. Emlékeztetnek, hogy a magyar miniszterelnök évekkel ezelőtt muzulmán inváziós erőkről beszélt, a migránsok érkezését pedig méreghez hasonlította. Ezzel kapcsolatban a szóvivő elmondta, hogy az emberi jogi kérdések felhozásával kapcsolatban nem lesznek szégyenlősek, ezeket korábban Johnson is elítélte.