Borkai szerint hiba volt, hogy nem tiltották a fotózást

Borkai szerint hiba volt, hogy nem tiltották a fotózást

Borkai Zsolt (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borkai Zsolt vallomása szerint hiba volt, hogy nem tiltották meg a fotózást a velük egy hajón utazó lányoknak. Ez derült ki a HVG360 cikksorozatának első részéből, ami eddig ismeretlen részleteket tárt fel a volt győri polgármester lassan két évvel ezelőtti botrányáról a kihallgatási jegyzőkönyvek segítségével. Mint kiderült, a buliban résztvevő férfiak valószínűleg észre sem vették, hogy felvételek készülnek róluk.

A történetnek Borkai mellett Rákosfalvy Zoltán ügyvéd volt az egyik fő érintettje, az útra pedig 2018 májusában került sor. Jelen volt továbbá négy másik férfi, mind a győri vállalkozói elithez tartoztak, és először buliztak így együtt. Az ismeretségből anyagi hasznot is húztak, Rákosfalvy például egy offshore cégen keresztül, egy milliárdos nagyvállalkozó által biztosított tőkével 2012 környékén szerzett meg földterületeket, amiket később az Audinak értékesített. Az esetnek nem lett jogi következménye.

A magánrepülő és a katamarán bérlését is az említett milliárdos intézte, a repülőút körülbelül háromezer, a hajóbérlés pedig 2900 euróba került. Utóbbit négy napra vették ki, így összességében nem is fizettek borsos árat érte. Az ugyanakkor, hogy Rákosfalvy a bulira hoszteszekkel jelent meg, a nagyvállalkozón kívül mindenkit meglepett. Ketten találták ugyanis ki a horvátországi buli előtt hetekkel, hogy ezzel lepik meg a többieket.

Azzal kapcsolatban ellentmondásosak voltak a vallomások, hogy előzetesen elhangzott-e, kik lesznek ott az úton. Így nem egyértelmű, a lányok tudtak-e előre Borkai Zsolt jelenlétéről. Az elmondások szerint nem mindenki vett részt a szexben.

Öt lány ment autóval Horvátországba, a sofőr szerepet vállaló nő azt vallotta, hogy azt közölte, hogy útiköltséggel együtt fejenként 800–1000 euró a tiszteletdíjuk, ezt a pénzt Borkai, Rákosfalvy és másik két vállalkozó dobta össze.