Borkai Zsolt: Megérdemlem a díszpolgári címet

Borkai Zsolt: Megérdemlem a díszpolgári címet

Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester beszél a Győri Közgyûlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Mellette Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Fotó: Krizsán Csaba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ha nagyképűen is hangzik, azt gondolom, már csak olimpiai bajnokként is megérdemlem a díszpolgári címet. Nekem ez a szeretett városom, győri voltam, vagyok és leszek – így kommentálta Borkai Zsolt, Győr egykori, szexbotrányába belebukó polgármestere azt, hogy díszpolgári címre jelölték. A volt kormánypárti politikust a Blikk kereste meg az ügyben.

Borkai azt mondta, nagyon megtisztelő számára a jelölés, büszke rá. – A sportpályafutásom, a 13 éves polgármesterségem, a MOB-elnökség és egyéb tevékenységeim minden mozzanata Győr irányába mutatott – szögezte el.

A lap felvetésére, hogy a botránya miatt talán nem érdemli meg a címet, csak nevetett. – Azon már túl vagyok, hogy az emberek negatív véleményére reagáljak. Nyilván vannak, akik azt kérdezik, mi az anyját keres ott a Borkai, de a lényeg, hogy én tudom magamban, mennyi mindent tettem a városért. Az 1988-as olimpia után nagyon jól esett a siker, de legyünk őszinték, a választások előtti és utáni egy hónap teljesen lenullázott engem. Tudom, már sose fogom az életemben elérni, hogy az emberek szeressenek, de ez nem zavar, ahogy az sem, ha bukott polgármesternek neveznek – fejtette ki. Gondolatait azzal zárta, ha megkapja a díszpolgári címet, örülni fog neki, ha nem, nem frusztrálja majd, „nem bújok magamba, nem török össze, az élet megy tovább”.

Borkairól még 2019 őszén, az önkormányzati kampány hajrájában került elő kompromittáló szexvideó. Ennek ellenére ismét polgármesterré választották, ám ő végül nem sokkal ezt követően lemondott posztjáról.