Böröcz László: A baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak

Böröcz László: A baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak

Böröcz László és Borbély Ádám, a Fidelitas nagyágyúi cirkuszolnak Budapesten. Elvégzik a piszkos munkát (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy a kormány jelentősen korlátozni akarja korábban benyújtott törvénymódosítását, amelyben az önkormányzati lakások 15-30 százalékos áron történő megvásárlásának lehetővé tételét javasolta a benne lakók számára.  A Fidesz-frakció elképzelése szerint csak a főváros műemléki környezetében található lakásokra korlátoznák a törvénymódosítás hatályát.

A bejegyzésben többek között a következőket írja a politikus: „Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk. Hosszú egyeztetéseket követően az is világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelései vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottunk, hogy a javaslatunkat a világörökségi területekre korlátozzuk.”

Később arról ír, hogy 732 aláírás gyűjtöttek össze az első kerületi műemlék lakásban élők, hogy rendezzék helyzetüket, az ezzel kapcsolatos kérdőívet pedig 506-an töltötték ki. Később még több megkeresés érkezett hozzá az ügyben. 

Majd a következőképpen fejeződik be a bejegyzés: „Mivel a tágabb kört illetően nincs konszenzus, ezért módosítani fogjuk a törvényjavaslatot. De bízom benne, hogy a probléma felvetése elindít egy folyamatot, mely végén az önkormányzatok is megfontolják, hogy érdemes a bérlők minél szélesebb körének lehetőséget adni, hogy saját lakáshoz jussanak.”