Borókai Gábor: Nem a G-nap jelentette a korszakhatárt

Borókai Gábor: Nem a G-nap jelentette a korszakhatárt

Borókai Gábor (fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az a legvalószínűbb, hogy érkezik egy új tulajdonos, és az is előfordulhat, hogy kormányközeli tulajdonba kerül az újság – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Borókai Gábor, a héten már csak digitális formában megjelent, 2001-ben életre hívott polgári lap, a Heti Válasz főszerkesztője. Teljes interjú a Magyar Hang 5. számában.

Mint mondta, azért kezdeményeztek csődeljárást a tulajdonosoknál, mert így időt nyertek a gazdasági helyzet stabilizálására. Most kilencven napjuk lesz arra, hogy végleg eldőljön, a felszámolás vagy az újraindulás irányába fordul-e a sorsuk.

Borókai arról is beszélt, hogy nem a G-nap jelentette a korszakhatárt a Fidesz és a polgári lapok közötti viszonyban. Már egy hónappal korábban, 2015 januárjában megjegyezte Orbán Viktor egy háttérbeszélgetésen, hogy a „baráti sajtó” sokkal kritikusabb, mint volt. Megváltozott a testtartása. Ezen a beszélgetésen szó volt egy új finanszírozási modellről is, amely szerint már nem kapnának állami hirdetéseket a médiumok, mert a tulajdonosoknak épp elég állami megrendelés jut amúgy is.

A főszerkesztő szerint a jobboldalon belül korábban is két irány jelent meg: a hagyományos polgári és az új fideszesek által reprezentált vonal, amely szerint a polgári Magyarország csak egy politikai termék. Mi az első világhoz tartoztunk mindig is – tette hozzá.

Az interjút a Magyar Hang június 15-én, pénteken megjelent ötödik számában olvashatja. És hogy miről olvashat még a lapban? Itt megnézheti Hetilapunkat keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! Ha teheti, kérjük segítse a független sajtót, fizessen elő a Magyar Hangra, vagy támogasson minket közösségi finanszírozási kampányunkon keresztül! Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.