Borongós idővel és ónos esővel köszönt be a karácsony

Borongós idővel és ónos esővel köszönt be a karácsony

Ónos eső (Pixabay.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pénteken az ország délnyugati harmadában helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű.

Veszélyjelzésében azt írja az Országos Meteorológiai Szolgálat: az éjféli óráktól péntek délelőttig tartó havazásból az Északi-középhegység térségében lepel-3 cm, Szabolcs megye keleti felében akár 5 cm-t elérő hómennyiség is összegyűlhet. Ónos esőre, fagyott esőre elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében is számítani lehet. Nógrád megyében akár 1 mm-t meghaladó ónos eső mennyiség is lehetséges. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át esőbe a csapadék halmazállapota, legkésőbb az északkeleti területeken.

A délnyugati szél mindenütt megerősödik, délen egy-egy viharos lökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 13 fok között alakul, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk az alacsonyabb hőmérsékletekre.

Az Időkép orvosmeteorológiája szerint pénteken melegfronti hatás érvényesül, nehéz napja lesz a fejfájósoknak. A migrén mellett alvászavar, bágyadtság, tompaság is felléphetnek. Beborul felettünk az ég, a szürke időben lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk. A légmozgás gyakran ingerlékenységet, nyugtalanságot vált ki.

Címkék: időjárás