Borongós őszi idő vár ránk

Borongós őszi idő vár ránk

Köd (Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Az Észak-Dunántúlon, illetve kisebb eséllyel az Északi-középhegység környezetében tartósan megmaradhat a párásság, köd – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A déli megyékben több helyen, másutt helyenként valószínű eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet kora délután többnyire 13 és 18 fok között alakul, de a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében néhol csak 10, 12 fok valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton gyenge hidegfronti hatás miatt a fokozottan érzékenyek körében enyhe fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, a felhősebb, borongósabb időben pedig lehangoltabbak, fáradékonyabbak lehetünk. Reggel különösen az északi, északnyugati és nyugati tájakon lehet nyirkos, ködös a levegő, emiatt átmenetileg felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak – figyelmeztet az Időkép.

Címkék: időjárás