Erős széllel és havas esővel érkezik a melegfront

Erős széllel és havas esővel érkezik a melegfront

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami meg is vastagszik. Többórás, szűrt napsütés a Tiszántúlon és a Dél-Alföldön várható. Délután már mindenütt borult lesz az ég – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli óráktól előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében alakul ki eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Kelet, északkelet felé haladva növekszik a hó esélye.

A délnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Az Időkép arról ír, hogy melegfront éri el hazánkat, emiatt az érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradtság, alvászavar jelentkezhet, illetve felerősödhetnek a gyulladásos jellegű ízületi panaszok. A szeles időben tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

 

Címkék: időjárás