Borús nappal indul a hét

Borús nappal indul a hét

Esőcseppek egy autó szélvédõjén Jármi településen 2020. december 28-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Borús, sokszor esős idővel indul a hét és a csapadék velünk marad a következő napokban is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn a kora reggeli órákban jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délnyugatról északkelet, kelet felé haladva – hajaltól már a délkeleti megyékben is – többfelé, több hullámban várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Ezután délelőttől előbb a Dunántúlon, majd délután a középső országrészben is vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, az északnyugati megyékben akár több órára is kisüthet a nap. A csapadékzóna súlypontja a nap folyamán kelet felé helyeződik át, délután az északkeleti, keleti megyékben is megszűnik az eső, zápor, zivatar.

Az átmeneti csapadékszünetet követően estétől az Alföld déli, délkeleti, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati határvidéke fölé is besodródhatnak záporos, zivataros csapadékgócok. Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet főleg a Dunántúlon és a Dél-Alföldön estig időnként élénk széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

A következő napokban is időszakos vékonyodások, szakadozások mellett alapvetően felhős időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. 

Címkék: időjárás