Bősz Anett lesz Gy. Németh Erzsébet utódjaként főpolgármester-helyettes

Bősz Anett lesz Gy. Németh Erzsébet utódjaként főpolgármester-helyettes

Bősz Anett (Fotó: Bősz Anett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bősz Anettet jelöli a Demokratikus Koalíció a fővárosban Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes utódjának – közölte szombaton délelőtt az ellenzéki párt.

Mint ismert, az ellenzéki előválasztáson ugyan kikapott a DK-s Gy. Németh Erzsébet és így nem indult el egyéniben az április 3-i választáson, az országos listáról azonban mandátumot szerzett, vagyis beülhet a parlamentbe. Így viszont nem töltheti be korábbi, főpolgármester-helyettesi posztját. A Demokratikus Koalíció szombat délelőtti tájékoztatása szerint köszönik Gy. Németh Erzsébet eddigi fővárosi munkáját, utódjának pedig Bősz Anettet jelölik.

Bősz Anett 2018-tól volt az Országgyűlés tagja, először a Párbeszéd, majd a DK frakciójában politizált. Egyéni jelöltként indult a választásokon, azonban elbukta az érdi választókerületet, így nem is jutott be a törvényhozásba. Lapunknak korábban azt mondta, hogy valamilyen formában folytatni fogja a közéleti munkát.

A Demokratikus Koalíció elnöksége arról is döntött, hogy Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával a DK listás fővárosi képviselője Élő Norbert, a DK fővárosi frakciójának, a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi DK-s polgármester lesz.