Böszörményi úti épületomlás: újrakezdték a bontást

Böszörményi úti épületomlás: újrakezdték a bontást

A leomlott Böszörményi úti épület (Olvasónk fotója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi kormányhivatal a baleset után 11 nappal engedélyezte a részben leomlott Böszörményi úti épület további bontását – értesült a 24.hu. 

Mint korábban megírtuk, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben folytat nyomozást az I. kerületi Rendőrkapitányság, miután egy XII. kerületi ingatlan bontása során az épület felső két emelete összedőlt, a homlokzati fal egy része az utcára omlott, a törmelék a járdára, illetve az úttestre zuhant.

Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester akkoriban úgy nyilatkozott, nem tartja megengedhetőnek, hogy veszélyeztessék a környéken lakók vagy az ott közlekedők épségét, biztonságát, ezért az önkormányzat leállíttatta a bontási munkálatokat. Azt is elmondta a fideszes polgármester, hogy már hosszabb ideje folyik a bontás, és emiatt sok panasz érkezett az önkormányzathoz. A beruházást irányító cég vezetője korábban már intézkedett arról, hogy a bontás során a védőtávolságot jelentősen növeljék meg – mondta, megjegyezve: talán ennek köszönhető, hogy személyi sérülés nem történt, csak egy-két autóban keletkezett kár. 

Pokorni azt is elmondta, hogy a hatósági vizsgálatok lezárultáig nem folytatódhat a bontás. A 24.hu azonban úgy értesült, hiába zajlik még mindig a rendőrségi nyomozás, a fővárosi kormányhivatal a baleset után 11 nappal kelt határozatában engedélyezte a bontás folytatását.

Mint írják, ezek szerint ez a 9 munkanap elég volt arra, hogy szakértői vélemény készüljön, és megszülessen a döntés a bontás folytatásáról. A kormányhivatal a bontást azzal a feltétellel engedélyezte, hogy „a bontási tevékenység idejére a folyamatos tartószerkezeti szakértői irányítást biztosítani kell.”

A bontásra ítélt épületek helyén százhúsz új lakás építését tervezi az önkormányzat. A munkálatok újabb fázisában július 4. és július 8. között 9 és 15 óra között a forgalom elől is elzárják az érintett Böszörmény úti szakaszt.