Brüsszelre válthatja Budapestet az MSZP-s főpolgármester-helyettes

Brüsszelre válthatja Budapestet az MSZP-s főpolgármester-helyettes

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, az MSZP alelnöke beszédet mond a Magyar Szocialista Párt majálisán a Városligetben 2023. május 1-jén (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Fotó: Lakatos Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Támogatom, hogy Tüttő Kata legyen az MSZP listavezetője az európai parlamenti választásokon, amennyiben ő vállalja ezt a feladatot – jelentette ki lapunk Kompország című műsorában Hiller István, az MSZP választmányi elnöke. Az egykori oktatási és kulturális miniszter azt mondta, Tüttő Kata jól felkészült, kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező politikus, aki a főváros irányításában komoly szerepet vállal. Ahhoz azonban, hogy Tüttő hivatalosan jelölt legyen, az MSZP-ben még meg kell születnie az ehhez szükséges hivatalos döntéseknek. Hiller biztos benne, hogy az MSZP mandátumot szerez majd a jövő évi európai parlamenti választásokon, hiába mutatnak most a közvéleménykutatási adatok lesújtó támogatottságot a pártnak. Az önkormányzati választások kapcsán arról beszélt, nem vállal nagy rizikót, ha azt mondja, a szocialisták nyernek majd polgármester-választást, elég csak Nemény Andrást (Szombathely), Tóth Józsefet (XIII. kerület), vagy Őrsi Gergelyt (II. kerület) említeni.

Műsorunkban bejelentette azt is, a napokban lezajlott egy egyeztetés egyes ellenzéki pártok között, ahol lefektették a jövő évi önkormányzati választás alapszabályait. Mindannyian egyetértettek abban, hogy egyetlen közös jelölt lehet majd minden településen, akinek személyéről választási megállapodást kötnek. Ha valahol nem tudnak megegyezni, akkor az adott településen előválasztással dönthetnek a jelöltről. Kérdésünkre megerősítette, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nem tagja a megállapodásnak, ám ehhez még lehet csatlakozni. A 24.hu értesülései szerint az LMP sem vett részt az egyeztetésen, pedig kapott meghívót.

 A Hiller Istvánnal készült teljes beszélgetést pénteken este 8 órától tekinthetik meg a Magyar Hang Youtube csatornáján.