Budaházy Eddáék balhéztak az Auróránál

Budaházy Eddáék balhéztak az Auróránál

Rendőrségi intézkedés az Auróránál, a háttérben Budaházy Eddáék (Az egyik résztvevő felvétele)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novák Előd vasárnap esti akciója után Budaházy Edda és társai balhéztak hétfőn este az Auróránál – értesült a Magyar Hang. A Budapest Pride Fesztivál programjait tartják ott, a hét több napján is lesznek események.

Budaházyék a Mozaik Közösség Érzékenység a kereszténységben című rendezvényére érkeztek volna a kezdés előtt pár perccel, de már az ajtóban útjukat állták, így vitába keveredtek a jelenlévőkkel. Az egyik szervező szerint többször is megtagadták számukra a belépést a házirendre hivatkozva, amire Budaházyék nagyon hevesen reagáltak, nem akarták ezt elfogadni. Ezért a szervezők végül rendőri intézkedést kértek. Ezt is nehezen vették tudomásul, de már a bejárattól kicsit arrébb léptek, ott válaszoltak a hatóság kérdéseire.

– Újra-újra visszaléptek hozzánk és inzultáltak több rendezőt, köztük engem is. Budaházy Edda férje többször nevezett deviánsnak és nem normálisnak, azt mondta, hogy beteg az agyam és ez látszik rajtam. A külsőmre, az általuk vélt nemi identitásomra és szexuális orientációmra is tett sértő megjegyzéseket. Mi a házirend értelmében készíthettünk felvételeket, ezt meg is tettük, közben viszont ők is kameráztak – fejtette ki lapunknak a Budapest Pride egyik szervezője, Filó Mariann.

Nem sokkal később zuhogni kezdett az eső, Budaházyék ezután inkább áthúzódtak az út másik oldalára, majd hosszú várakozás után elmentek. Este kilenc óra után távoztak a rendezvény résztvevői a helyszínről, a balhézó társaságot akkor már nem látták egy ideje a közelben.