Budapest Pride: Orbán Viktor összemossa a homoszexualitást a pedofíliával

Budapest Pride: Orbán Viktor összemossa a homoszexualitást a pedofíliával

Orbán Viktor dolgozószobájában
2020. december 23-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szándékos félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán Viktor miniszterelnök a meleg és leszbikus emberekkel. Valójában a kormány a gyermekbántalmazó, ami az elmúlt években számtalan gyerek testi, lelki és érzelmi egészségét sem szégyellte feláldozni a hatalom megtartása érdekében – írta a Budapest Pride nevű szervezet honlapjára kitett közleményében. Ezzel a kormányfő reggeli rádióinterjújára reagáltak. A miniszterelnök ugyanis a gyermekvédelminek nevezett népszavazás apropóján úgy fogalmazott, hogy a homoszexualitás is jelen van a világban, „aztán hogy ez elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”.

A szervezet szerint a kormány a gyerekbántalmazó, amelyik miatt több száz nehéz sorsú, bántalmazott gyereket nem fogadhatnak örökbe, akiknek így vagy az állami gondozásban, vagy külföldi örökbefogadóknál kell felnőnie.

Úgy fogalmaztak, hogy a gyerekeknek joguk van a testi, lelki és érzelmi biztonsághoz, ahhoz, hogy az emberi méltóságukat a hatalom védje. – Minden kiközösítő, ellenünk uszító kijelentés újabb eszköz a gyerekbántalmazók kezében, akik miatt a magyarországi LMBTQ gyerekek mindennapjaiban a félelem állandóan jelen van. Aki ilyet tesz, annak nem a gyerekek fontosak, hanem a saját hatalma – tették hozzá.