Budapesti polgármesterekkel kampányol a balatoni szabadstrandokért az MSZP

Budapesti polgármesterekkel kampányol a balatoni szabadstrandokért az MSZP

Strandolók a Balatonnál (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sok különbözőség mellett egy hasonlóság biztosan van a Balaton és Budapest között – erről beszélt a szocialisták siófoki sajtótájékoztatóján a II. kerületi polgármesterük. Őrsi Gerely szerint ugyanis, ha a kormány zárt ajtók mögött egy területre azt mondja, hogy az kiemelt beruházás, akkor onnantól „bármit megtehetnek”. Ez megtörtént az által vezetett kerületben a Radetzky laktanyával és egy balatonaligai területtel is.

Az MSZP több fővárosi kerületvezetőjét is felsorakoztatta a balatoni kampánya mellett, amelynek lényege, hogy legyen minél több szabadstrand legyen – ehhez kárpótolnák az önkormányzatokat –, a vitorláskikötők maradjanak köztulajdonban és ne építsék túl a tó partját. Az aláírásgyűjtésükön – ahogy Molnár Zsolt pártigazgató elmondta – már több mint százezer támogató szignót szedtek össze és a munkát folytatják. Emellett továbbra is várják, hogy a Nemzeti Választási Bizottság döntsön a témában beadott népszavazási kezdeményezéseikről.

Megszólalt Gajda Péter kispesti polgármester is, aki azzal vont párhuzamot a fővárosi kerület és a Balaton között, hogy náluk is nagyon sokan, gyerekek és idősek is részt vesznek az önkormányzat által szervezett balatoni táborokban.

A Zuglót vezető Horváth Csaba pedig – azon túl, hogy elmondta, a gyerekkorának nagy részét a Balatonon töltötte – arról beszélt, hogy a már meglévő kempingeket a NER nem sajátíthatja ki, mert a tó mindenkié.