Bukhatja a védettségi igazolványt, aki nem adatja be a második oltást

Bukhatja a védettségi igazolványt, aki nem adatja be a második oltást

Védettségi igazolvány (Forrás: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Érvényességét veszítheti a védettségi igazolvány abban az esetben, ha valaki nem adatja be magának a második oltás – Gulyás Gergely bejelentése szerint ilyen döntésre készül a kormány.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor részleteket egyelőre nem árult el. Így azt sem tudni, hogy az első vakcina felvétele után már kiküldött és számos lehetőséget biztosító plasztikkártyán miként fogják ezt jelezni. Pláne, hogy rengeteg ember már megkapta a saját védettségi igazolványát.

A jelenlegi szabályok szerint csak azok mehetnek egyelőre szállodába vagy éppen azok használhatják az éttermek belső tereit, akiknek van plasztikkártyájuk. A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig biztosan szükség is lesz rá, ahogyan a koncertek látogatását is ehhez köthetik.

A Magyar Hang éppen csütörtök reggel számolt be arról, hogy volt olyan hely az országban, ahol az érintettek 15 százaléka nem ment el a második oltásra. Mindennek hátterében háziorvos forrásunk feltételezése szerint az áll, hogy a legtöbben csak azért mennek el koronavírus elleni oltásra, hogy megkapják a védettségi igazolványt, amelyet már az első vakcinálást követően megkaphat bárki. A második oltás elutasítása ugyanakkor a Házorvosok Online Szervezetének tapasztalatai szerint elvétve fordul elő.