Büntetőeljárás indul a Balatonba fulladt 2,5 éves kislány ügyében

Büntetőeljárás indul a Balatonba fulladt 2,5 éves kislány ügyében

Balaton. Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Büntetőeljárást indított a rendőrség a szombaton Balatonba fulladt két és fél éves kislány halála miatt – írja a 24.hu.

A Sümegi Szó írt róla először, hogy egy Csehországból érkezett család gyermeke szombaton délután egy matracról becsúszott a vízbe és elmerült a Balatonban a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál. Az esethez nagy számban vonultak ki rendőrök, mentők, helyi kereső egységek, és a kempingben tartózkodók is csatárláncban keresték a kislányt, akit másfél órával később meg is találtak. A jelenlévő mentőegység és orvosi személyzet ugyanakkor sajnos már nem tudott segíteni a 2,5 éves kislányon.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek után a portált arról tájékoztatta, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendeltek el az ügyben. Miután folyamatban lévő eljárásról van szó, ezért nem adtak ennél több információt.

Megjegyezték, hogy a vízügyi szakemberek rendszeresen felhívják rá a figyelmet: kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet és az időjárás figyelembe vétele mellett engedjenek a vízbe.