Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely római halálát

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely római halálát

Homonnay Gergely (Fotó: Perintfalvi Rita Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok, erősítette meg a Telexnek emailben a római ügyészség titkársága.

A magyar író, ellenzéki aktivista január 1-jén halt meg Rómában egyelőre tisztázatlan körülmények között, ezért tettek fel több kérdést is a római ügyészségnek, amikre kedden a következő választ kapták: „Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”. Kérdéseikre így nem válaszoltak, de a büntetőeljárás tényét hivatalosan igazolták.

Homonnay Gergely ügyvédje a múlt héten a Telexnek nyilatkozva óva intett attól, hogy az olasz sajtóban felröppenő állításokat bárki készpénznek vegye. Elmondása szerint ugyanis rákérdezett a nyomozóknál arra, hogy nagyjából helytállóak-e a sajtóban megjelent információk, és azt a választ kapta, hogy nem, avagy nem mindenben. Az ügyvéd akkor arról is beszélt, hogy az internetes találgatásoknál sokkal komolyabb, komplexebb ez az ügy.

Az olasz Corriere della Sera írta meg január 2-án, hogy egy római klubban holtan találták szilveszter után Homonnay Gergelyt. Az akkori hír szerint halálát a szív és a keringés leállása okozta.