Busás karácsonyi jutalmak a jegybanknál

Busás karácsonyi jutalmak a jegybanknál

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Míg a jegybanknál az elmúlt évekhez hasonlóan busás év végi jutalmaknak örülhettek a dolgozók, addig a minisztériumokban és több állami hivatalban egyáltalán nem kaptak karácsonyi bónuszt az alkalmazottak – írja a napi.hu.

Busásan megjutalmazta a dolgozóit a Magyar Nemzeti Bank (MNB): 619 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalójának osztott ki összesen 339 millió forint bónuszt. Ennek alapján egy jutalmazott dolgozó átlagosan nettó 549 ezer forint jutalomban részesült, a jutalmazottak 83 százaléka nem vezető beosztású. A jutalmakról a szakterületek vezetőinek javaslata alapján döntöttek. Az MNB elnöke és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai a szokásos havi béren felül sem prémiumot, sem jutalmat nem kaptak.

Tavaly átlagosan nettó 324 ezer forintos jutalmat kaptak az intézmény dolgozói: akkor 468 munkavállaló között osztottak szét nettó 151,6 millió forintot. Míg 2016 végén 400 dolgozó kapott busás jutalmat, a 260 millió forintos prémium-keret fejenként átlagosan 650 ezer forintot jelentett a szerencsés MNB alkalmazottaknak.

Miközben a jegybanknál felettébb nagyvonalúak a dolgozókkal, a minisztériumokban egyáltalán nem osztottak az év végén jutalmat, de a Állami Számvevőszék, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sem jutalmazta meg dolgozóit.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) idén év végén hat munkatársa részesült kiemelkedő szakmai munkáért járó díjban, valamint egy munkatárs elnyerte az év dolgozója címet, tehát összesen hét fő kapott jutalmat – derül ki a Napi.hu gyűjtéséből.

Címkék: jutalom, mnb