Cikkünk megjelenése után helyreállt a Magyar Nemzet honlapja

Cikkünk megjelenése után helyreállt a Magyar Nemzet honlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök délután óta elérhetetlen volt az mno.hu, a Magyar Nemzet hírportálja. A címlap olykor bejött, de semmilyen cikket sem hozott be, csak egy szerverhibára utaló hibaüzenetet. A honlapon nem volt semmilyen tájékoztatás arról, hogy csak valamilyen műszaki hiba miatt, ideiglenesen áll a portál, vagy döntés született a leállításáról.

A szintén a Nemzet Kft. alá tartozó Lánchíd Rádió oldalát, a lanchidradio.hu-t egyébként még a nyáron leállították.

Aztán péntek délelőtt 11 óra után, cikkünk megjelenése után mintegy két órával, újra elérhetővé vált a portál. Azt nem tudni, hogy mi történt.

A leállás azért volt különösen érdekes, mert szerdán írta meg az Index, hogy a portált még úgy is ugyanannyian látogatják, vagy többen, mint a közpénzzel vastagon kitömött Magyar Hírlap online felületét, hogy április eleje óta nem frissül.

Áll az mno.hu, a Magyar Nemzet egykori hírportálja

Aznap volt ráadásul a nagy kormánymédiás összeborulás is, vagyis a kormánypárti médiavállalkozások szinte mind felajánlották sajtótermékeiket a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak, melynek Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet G-napon távozott főszerkesztője a feje.

Flaszter 16. - Médiahenger? Mi fán terem a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány - Magyar Hang

Dévényi István e heti vendégei: Fokasz Oresztész, a HVG munkatársa és Szerető Szabolcs, a Magyar Hang főmunkatársa.

Az mno.hu-ra ugyan nem kerültek ki friss cikkek az áprilisi megszüntetés óta, de archívumként működött, kereshetőek is voltak a cikkei, melyek a 2000-es évek eleje óta gyűltek. Ha lekapcsolják, a Magyar Nemzet egykori munkatársainak (így a Magyar Hang újságíróinak is) írásai online elérhetetlenek lesznek (kivéve bizonyos webes archiváló oldalakat). De Csermely Péter jelenlegi Mediaworks-vezető, akkor Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettes azon vezércikke sem lenne olvasható, amelyben arról írt még 2014-ben a reklámadó kapcsán, hogy „a kétharmad most valóban rá akar lépni a sajtószabadság torkára”.

És történt még egy szimbolikus lépés a héten, a Hír Tv online oldalán karanténba helyezték a 2015. február 6. és 2018. augusztus 1., vagyis a G-nap és a fideszes visszavétel közötti híreket és műsorokat. Viszont nem töröltek cikkeket.

Lécci-lécci, csak a Fidesz! - Magyar Hang

A csend, rend, fegyelem idilli állapota csak addig kellemes, amíg az ember nem ütközik a Párttal (NER-rel). És itt jövünk, pardon, jönnénk mi, újságírók.

A Magyar Nemzet kiadója nyáron került Nyerges Zsolt tulajdonába Simicska Lajos összes többi érdekeltségével együtt. November végén azonban már arról számolt be a hvg.hu, hogy a szolnoki ügyvédtől Vörös Józsefhez, Mészáros Lőrinc bizalmasához került több más céggel együtt a kiadót tulajdonló Megapolis Media. Egyelőre a közös alapítványba még nem került be a cég, szemben a Hír Tv-vel.

Címkék: Magyar Nemzet, média