„Cinkos szabotázs” – A Fidesz nem ad tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

„Cinkos szabotázs” – A Fidesz nem ad tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottság ülésén

Stummer János, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába kezdeményezte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, hogy a testület tartson rendkívüli ülést szerdán, a kormánypárti képviselők nem mennek el. Ahogy Stummer János fogalmazott, ez „cinkos szabotázs”. Korábban ugyanígy járt az ellenzék a honvédelmi bizottságban is.

 

 

Már hétfőn kezdeményezte Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke, hogy szerdán rendkívüli ülés keretében kapjanak tájékoztatást a kormány képviselőitől az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban. A politikus kedden azonban már azt közölte, hogy a Fidesz képviselői nem mennek el az ülésre, így pedig „immár sokadjára ebben a ciklusban megakadályozzák a Belügyminisztérium, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a terrorelhárítás és a hírszerzés bizottság előtti beszámoltatását”.

Stummer János azt hangsúlyozta, hogy Magyarország belső biztonságát minden körülmények között garantálni kell, a magyar embereket meg kell védeni, a jelenlegi kormány pedig erre láthatóan nem képes. Ha szerinte nem lenne vállalhatatlan a magyar kormány utóbbi 13 napban felmutatott teljesítménye, a Fidesz képviselői nem szabotálnák el az ülés megtartását. – Az idegenrendészeti káosz, az önkormányzatokra forrásbiztosítás nélkül áthárított menekültügy, az érintett szervezetek hiányos, vagy nullás tájékoztatása a kormány alkalmatlanságát bizonyítják, a kormánypárti képviselők pedig ezzel mostani lapítással ezt ők maguk ismerik be – közölte a jobbikos politikus.

Nemcsak a nemzetbiztonsági, hanem a honvédelmi és rendészeti bizottságot is szerették volna összehívatni a testület ellenzéki képviselői ugyancsak az orosz-ukrán háború miatt, ám úgy tűnik, hogy ez sem valósul meg.