Csak felújítások miatt vannak fennakadások két traumatológián

Csak felújítások miatt vannak fennakadások két traumatológián

Fotó: Unsplash/Jair Lázaro

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írta meg pénteken a Facebookon, hogy két budapesti kórházban is leállt a traumatológiai ellátás. A szakértő a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ orvosigazgató-helyettesének levelére hivatkozva állította, hogy a Dél-pesti Centrumkórházban, valamint a János Kórházban történt mindez, és a leállások miatt a Péterfy Kórház baleseti ambulanciájára extrém terhelés hárul, ezért a Baleseti Intézet halasztható elektív műtéteket augusztus 23-ig nem végez.

Az ATV Híradója megkérdezte az Országos Kórházi Főigazgatóságot az esetről, amire a következő választ adták:

– A DPC Merényi Gusztáv telephely a Traumatológiai Osztályát – előre tervezett felújítási munkálatok miatt – ideiglenesen máshol, a DPC Szent István telephelyén működteti. A János Kórház traumatológiája - bár itt is felújítás zajlik - nem állt le, továbbra is fogadja a betegeket. Ennek megfelelően a traumatológiai ellátás folyamatosan és zavartalanul biztosított a lakosság számára – áll a levélben.

Az elmúlt napokban az Uzsoki Utcai Kórházban hasonló gondok léptek fel, az intézetben ugyanis leállt a sürgősségi ellátás, amit csak öt nappal később tudtak újraindítani. Tóth Ferenc orvosigazgató akkoriban az osztályon kialakult humánerőforrás-krízissel indokolta a drasztikus döntést.

Korábban az is felmerült, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idejére másfél napra leállítják a sürgősségi ellátást a Honvédkórházban is, de ezt a honvédelmi tárca cáfolta.