Csak három nappal lenne hosszabb a téli szünet, ha elmaradna az őszi

Csak három nappal lenne hosszabb a téli szünet, ha elmaradna az őszi

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A családok egy részének már lehet programja az őszi szünet idejére, ezért náluk gondot jelentene a szünetek átszervezése” – így reagáltak az RTL Híradónak nyilatkozó iskolaigazgatók arra, hogy Gulyás Gergely miniszter szerint észszerű lenne, ha elmaradna az őszi szünet, és helyette a téli lenne egy héttel hosszabb.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke azt mondta: jó lenne, ha már szeptemberben döntene erről a kormány. Megjegyezte, hogy bár a miniszter öt napról beszélt, az valójában hármat jelentene, mert az őszi szünet első két napja, október 31. és november 1. munkaszüneti napok (október 31-e hétfőt október 15-én kell ledolgozni, így lesz ott egy négynapos hosszú hétvége).

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola igazgatója szerint a változtatás az ő iskolájukban nem hozna jelentős spórolást, mert távfűtéses az iskolájuk, és az épületet akkor is fűteni kell, ha nincs tanítás. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a fűtés kikapcsolása a kisebb iskoláknál jó megoldás lehet.