Csák János: Magyarország a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb országa

Csák János: Magyarország a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb országa

Csák János kulturális és innovációs miniszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 6-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb országa, és Magyarországnak van a legcsaládbarátabb kormánya – mondta a kultúráért és innovációért felelős miniszter pénteken Budapesten, a Generációk között – Nemzedékek együttműködése a társadalom lelki egészségéért című konferencián az MTI szerint.

Csák János kiemelte, a kormány munkája arra az alapvetésre épül, hogy „egyénenként porszemek vagyunk, akiket elfúj a szél”, ezért nem egyénekben, hanem közösségekben kell gondolkodni, főleg, hogy „a történelemben nem ismerünk olyan sikeres társadalomgazdasági modellt, amely nem a családokra épül″. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azt hangoztatta, hogy a családokon keresztül az egész nemzetre gondolnak, így a családok támogatásán keresztül a nemzet is még erősebbé válhat.

Címkék: Csák János