Csaknem 300 millió forint osztalék ütötte Várkonyi Andrea markát

Csaknem 300 millió forint osztalék ütötte Várkonyi Andrea markát

Várkonyi Andrea (Képernyőfelvétel: Life TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sikercéggé nőtte ki magát Várkonyi Andrea médiacége az elmúlt egy évben – írja az Mfor. A portál szerint csaknem 300 millió forint osztalékot vett ki a vállalkozásból a műsorvezető-üzletasszony, aki múlt nyáron a figyelem középpontjába került, amikor házasságot kötött a miniszterelnökhöz közel álló Mészáros Lőrinccel.

A cikk szerint beérkezett a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég beszámolója, a dokumentumban szereplő számok pedig arra utalnak, hogy nemcsak Várkonyi férje, Mészáros Lőrinc ért ahhoz, hogy óriási üzletet csináljon. A 2020-as alapítású cég első teljes évében rögtön közel tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét: a WhiteDog a 2021-es üzleti évet 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta. A beszámolóhoz csatolt kiegészítő mellékletből az is kiderült, hogy az értékesítés legnagyobb hányada, mintegy 1,402 milliárd forint a „Film, videó, televízióműsor-gyártás”-cégtevékenységből származott, míg a reklámügynöki tevékenység 610,5 millió forintot hozott.

Az adók befizetése után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit egyébként több mint 388 millió forintos nyereséget könyvelhetett el.