Csaknem kétezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Csaknem kétezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen az ideiglenes biztonsági határzár Hercegszántó közelében 2021. november 12-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntektől vasárnapig 1992 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 752, szombaton 798, vasárnap 427 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak 15 határsértőt az ország belsejében, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 4794 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – október 3-tól 9-ig – a feltartóztatottak száma 4674 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 26 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 34 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

 

Címkék: migráció, rendőrség