Csaknem megismétlődött az olaszliszkai tragédia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encsen múlt szombaton egy személyautót vezető nő elsodort egy parkoló autó mögül kiszaladó kislányt – értesült az Index. Az asszony megállt, és segíteni szeretett volna a sérült gyermeken, de két helybéli bántalmazni kezdte, fogait kiverték és autóját is megrongálták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a portálnak elmondta, a bejelentés követően gyorsan helyszínre értek a rendőrök és a mentők. Az utóbbiak ellátták, majd kórházba szállították a súlyosan megsérült gyermeket, a rendőrök pedig igyekeztek megnyugtatni a helybelieket. Egy 19 és egy 27 éves férfit állítottak elő, és hallgattak ki rongálás, garázdaság és testi sértés gyanújával.

Olaszliszka: két lincselő már kiszabadult - Magyar Hang

Azok az elkövetők, akik a gyilkosság idején még fiatalkorúak voltak, már évek óta kint vannak, külföldön dolgoznak.

A település fideszes polgármestere sajnálatosnak tartja a történteket. Szeles András arról is beszélt, hogy szombat óta csökkent a feszültség a településen, de szerinte soha sem lesz teljes a békés együttélés, utalva ezzel arra, hogy az elkövetők roma származásúak. Ugyanakkor a polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy a helybéliek között voltak olyanok, akik a sofőr védelmére keltek.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.