Családok „szivárványosításáról” és migrációról beszélt Orbán Viktor augusztus 20-án

Családok „szivárványosításáról” és migrációról beszélt Orbán Viktor augusztus 20-án

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Európa hajója épp megfeneklett, most nem a hazánk, hanem az európai civilizáció jövője miatt gyötörnek a legmélyebb kétségek – így fogalmazott Orbán Viktor augusztus 20-án délelőtt a Kossuth téren, az Összetartozás emlékhelyének felavatásán. A miniszterelnök szavai szerint Nyugat-Európa lemondott a keresztény Európáról, helyette családok „szivárványosításával”, migrációval és nyitott társadalmakkal kísérletezik. Eközben Közép-Európa népei és mi megvédjük a határainkat, illetve migránsok helyett a saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat.

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy ismeretlen vizeken hajózunk, a Nyugat elvesztette a vonzerejét a mi szemünkben, Közép-Európa pedig nem tűnik kívánatos világnak az ő szemükben. – Európának úgy kell megtalálnia a jövőjét, hogy egyik fele sem kényszeríti a másikra saját élet- és világfelfogását. Ez ma az európai egység alfája és omegája – mondta.

A most átadott Összetartozás emlékhely ezért – szavai szerint – sürgetés és felhívás azokhoz a közép-európai népekhez, amelyek életüket egy megújított keresztény világban képzelik. Meg kell találni azt a formát, amely egyszerre garantálja a nemzeti önállóságot, a közép-európai népek szövetségét és hozzájárul az európai egységhez is. Orbán Viktor szerint ez lehetséges, de csak úgy, ha Közép-Európát – a német és orosz világ közötti térséget – mi, közép-európaiak szervezzük meg. Vállalkoztak már erre a törökök, a Habsburgok, a németek, a szovjetek és „ma is van rá jelentkező”. Ám mi tudjuk, hogy a kéretlen segítség nem szokott jóra vezetni.

A miniszterelnök szerint most remek esély adódott arra, hogy „a közép-európai népek a lengyel vezérhajó körül okosan elrendeződve maguk szabják meg sorsukat”. Ebben mi annyit tehetünk, hogy felkészülünk az együttműködésre.

Orbán Viktor az esküt tett honvédoknak azt mondta, fontos szerep vár rájuk, mert egy régi magyar életigazság letéteményesei, ez pedig az, hogy az élet kötelesség. Akinek célja, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el, nem kínozzák kielégíthetetlen vágyak, még ha ez kísérti is az interneten.

Budapest, 2020. augusztus 20. Katonai tiszteletadás mellett, a közjogi méltóságok jelenlétében felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson az Országház elõtt, a Kossuth Lajos téren 2020. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Megemlékezett a kormányfő a trianoni évfordulóról is, szavai szerint a 100. évforduló alkalmából vállalat kötelességünket teljesítettük: megemlékező ünnepségek voltak, az évszázad tanulságaival pedig a magyar tudóstársadalom, a kulturális élet képviselői, az elszakított területeken élő közösségek szembenéztek és számot vetettek. – Ez oda vitt bennünket, hogy kimondjuk: mi magyarok vagyunk a Kárpát-medence legnépesebb és legnagyobb gazdasággal rendelkező országa, amelyből kötelességek fakadnak – fogalmazott.

Szavai szerint ma a „túlélés bajnokaiként” állunk Európa színpadán és olyan erővel kell szólni, ami elhallatszik az utolsó magyar falu utolsó magyar házáig. – Azt kell szétkürtölnünk, hogy Magyarország nem csak túlélt, nem csak megmaradt, de zászlóit ismét magasba emelve, önbecsülését visszanyerve nagy idők kapujában és győzelemre áll. Magyarország biztos otthon, mely visszavár mindenkit, aki része akar lenni a nagy korszakainkat megidéző országépítésnek – fogalmazott, hozzátéve: „a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyengeség luxusát”.

Orbán Viktor beszédét a megszokott módon zárta: Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!