Csalást kiált a Momentum az I. kerületi időközin

Csalást kiált a Momentum az I. kerületi időközin

Korsós Borbála és Gelencsér Ferenc (Forrás: Korsós Borbála/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csalást követhetett el az I. kerületi időközi önkormányzati választásokon a Fidesz és „nagy valószínűséggel ennek köszönhető a győzelme” – állítja a Momentum. Ez volt az a voksolás, ahol a városrészt irányító ellenzék elveszítette többségét. A Momentum a 24.hu cikkére hivatkozik, amely szerint több Fidesz-közeli ember is a választást megelőző időszakban lett hirtelen az I. kerület lakója.

Az I. kerületben azért kellett időközi választást tartani, mert a 2019-ben az önkormányzati széket elnyert momentumos Gelencsér Ferencből parlamenti képviselő lett. A voksoláson végül 423-363 arányban a Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla győzött a momentumos Korsós Boglárkával szemben. Ez azt is jelentette, hogy a párbeszédes V. Naszályi Márta polgármester mögött már nincs meg a többség a képviselő-testületben.

Azonban – részben az ellenzéki párt információi alapján – a 24.hu több frissen bejelentkezett személyt azonosított, akik új lakcímük okán szavazhattak is az időközi választáson. Az Opten céginformációs adatbázisa szerint mindössze hat nappal a budavári időközi választás előtt létesített lakcímet az Ostrom utca 16. szám alatt Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke, aki a Fidesz listás országgyűlési képviselőjelöltje volt az április 3-ai választáson, és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa.

De beazonosítottak olyan embert, aki korábban kormányzati tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, vagy aki egykor a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka. A budapesti Fidelitas egyik koordinátora és a székesfehérvári Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi tagja is az Ostrom utca 16. szám alatt talált új otthonra a napokban. A portál írása szerint a cégnyilvántartás és a Momentum birtokába került bizonyítékok alapján körülbelül húsz olyan ember lehet, aki az időközi választást megelőző napokban vagy hetekben jelentkezett be lakóként az Ostrom utcai címre. Ráadásul a tulajdoni lapok alapján a lakóhelyükként szolgáló hat ingatlan egyaránt két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, ugyanis a bérházban egy egészségügyi centrum működik.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt közölte, hogy aljas kampánytrükköt vetett be a Fidesz és csak emiatt tudott nyerni, a pártelnök volt helyére kiírt, választáson. – Tömegesen jelentettek be olyanokat egy-egy lakásba, akik ténylegesen nem is ott élnek, ezzel befolyásolva a választás eredményét. Nem beszélve arról, hogy egy egészségügyi központként funkcionáló ingatlanba jelentkeztek át. Még a látszat sem érdekli őket – fogalmazott a politikus.

A Momentum jelöltje kifogást nyújtott be az eredménnyel szemben a helyi választási bizottságnál.