Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében

Auchan Korzó Budaörsön (Fotó: Globetrotter19/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében a legnagyobb közösségi oldalon – jelezte az Auchan Magyarország vasárnap közleményében.

Mint írják, a Facebookon terjed az a hamis nyereményjáték, amelyben az Auchan nevével visszaélve csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni.

A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok megadásával és egy jelképes, ezer forint körüli összeg átutalásával. Ráadásul a hamis posztokban azt a látszatot keltik, hogy egyesek már nyertek is így – teszik hozzá.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az Auchan Magyarország nem indított ilyen nyereményjátékot, és mindenkit arra kér, ha ilyen üzenetet kapott vagy ilyen jellegű poszttal találkozott, azt hagyja figyelmen kívül, ne adja meg az adatait és ne utaljon pénzt.

A vállalat arra is felhívja a figyelmet, hogy soha, semmilyen nyereményjátéka vagy promóciója során nem kér bankkártya-adatokat, illetve pénzt.