Csapadékmentes idővel indul a hét

Csapadékmentes idővel indul a hét

Fátyolfelhő (Fotó: Jiří Rotrekl/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sok napsütést fátyolfelhők zavarhatják, szűrhetik, északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek; csapadék nem várható – írja hétfői előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint hétfőn is frontmentes marad az idő. Északon még hűvösebb lesz a reggel, emiatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A friss reggel után gyorsan melegszik majd a levegő, emiatt jelentős hőingás alakulhat ki, ami vérnyomás-ingadozást, fokozódó keringési panaszokat, rosszullétet válthat ki, különösen az idősek és a szívproblémákkal élők körében. A napos időben a napszúrás, hőguta elkerülése érdekében ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon. Ügyeljenek a megfelelő folyadékbevitelre. 10 és 16 óra között sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, hétfőn is folytatódik a száraz, napos idő, így leginkább a napszemüvegre lesz szükség. Az északias szél legfeljebb néhol élénkülhet meg. Napon a járművek felforrósodhatnak, ezért figyeljünk fokozottan, hogy gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben. Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően.

Címkék: időjárás