Csecsemőgyilkosság Csemőn

Csecsemőgyilkosság Csemőn

Fotó: Gerd Altmann/Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csemőn egy 27 éves nő azt állította, hogy elvetélt, de kiderült, hogy családja előtt is titkolt terhességből negyedik gyermekét szülte meg, majd a fészerben elrejtette az újszülöttet. A nő ellen minősített emberölés miatt indítottak eljárást a Pest megyei életvédelmi nyomozók – írja a police.hu.

A mentők 2022. február 16-án kora hajnalban érkeztek a csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba a háromgyerekes asszonyt. A nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált. Ott szembesült a látvánnyal, egy lavór alatt halott újszülöttet talált. Nem sokkal később a rendőrök megkezdték a helyszíni szemlét és a tanúk kikérdezését. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, az asszony nem elvetélt, hanem szült.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét további hazudozásnak és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket.

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be. Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.