Cseh Katalin jogi lépéseket fontolgat a kormánypárti bulvárlapok cikkei miatt

Cseh Katalin jogi lépéseket fontolgat a kormánypárti bulvárlapok cikkei miatt

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő és férje, Berg Dániel (aki szintén momentumos, a II. kerület alpolgármestere) esküvőjén nem a nyilvánosságnak szánt fotókat tett közzé a kormányközeli Kesmához tartozó Bors, illetve az ugyancsak kormánybarát Bennfentes.net portál. A bulvárlapok névtelen cikkeikben egyebek között azt írták, Cseh Katalin asztalok között csúszott-mászott a földön, zavartan bolyongott drága esküvői helyszínének kertjében, ki tudja minek a hatása alatt állhatott, egymás után gurította le az Aperol Spritzeket, a lakoma 11 millió forintba került, a politikusnőn volt egy ruha, ami drága külföldi divatházból rendelt darab, és a Bors által megkérdezett szakértők szerint legalább 2 millió forintba kerülhetett. A Bors szerint a násznép azt találgatta a helyszínen, miért alázta meg magát így Cseh. Ahogy az lenni szokott, a hírt felkapta a kormánypárti sajtó jelentős része is.

A két bulvárlap a fotók forrását tekintve egymásra mutogatott, a Bors szerint a Bennfentestől vannak a képek, a Bennfentes szerint a Borstól. Ám ahogy arra a Telex felhívta a figyelmet, valójában a képek nagy része az esküvői fotós honlapján volt elérhető egészen délelőttig, amíg le nem szedték azokat.

A Telex megkereste Cseh Katalint, aki azt mondta: a Bors és a Bennfentes fenti állításai között „egyetlen igaz és valós állítás sincs, az nem több, mint vádaskodás és rosszindulatú feltételezés, aminek semmi semmi alapja nincs”. A politikus egyebek között azt is mondta, a képek magáncélra készültek, az esküvő összköltsége a töredéke volt annak, mint amennyit a propagandacikkekben írnak, a menyecskeruhát nem százezrekért szabták rá, hanem az internetről rendelte.

„Nagyon szomorúnak tartom, hogy ott tart a politikai közbeszéd, hogy azok a képek, amiket egy zárt körnek, nekünk és a meghívottaknak készített az esküvői fotósunk, valahogyan eljutottak a propagandához. Ezt mi ennek a zárt körnek, a meghívottaknak küldtük körbe, hogy utólag is osztozhassanak örömünkben, életünk egyik legszebb napjának történéseiben. Szomorú, hogy eddig nem látott mélypontra süllyedt a propaganda, illetve az is, hogy már most itt tart a kampány. Nagyon készültünk életünk legszebb napjára, és ha a propagandának az volt a célja, hogy ezt elrontsa, üzenem nekik, nem sikerült” – mondta a Telexnek.

A politikus nem válaszolt egyértelműen a portálnak arra a kérdésre, hogy indít-e eljárást az ügyben, azt azonban leszögezte: a propaganda lejáratása ellen eddig is mindig megtette a szükséges jogi lépéseket, ahogyan most is meg fogja. – A cikkben sugalltak a hazugság kategóriájába tartoznak. Természetesen ezután a cikk után is egyeztettem a Momentum jogászaival, megtesszük a szükséges lépéseket – tette hozzá.