Cser-Palkovics András kiállt a Lázár Jánossal egyeztető Márki-Zay Péter mellett

Cser-Palkovics András kiállt a Lázár Jánossal egyeztető Márki-Zay Péter mellett

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Úgy vélem, hogy Lázár János és Márki-Zay Péter egyeztetése, közös sajtótájékoztatója példa- és előremutató gesztus. Nem csak politikai ellenfelek egymás felé tett gesztusa, (bár az is fontos) hanem a választók felé tett gesztus – így értékelte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a két politikus keddi találkozóját közösségi oldalán.


Mint írta, meggyőződése, hogy a választók többségét pont nem érdekli, hogy a politikusok egymással milyen viszonyt ápolnak, a választók azt várják, hogy oldják meg a problémákat, fejlődjenek a települések. – Ezért is látom végtelenül gyermetegnek és károsnak, amikor Márki-Zay polgármester urat kritizálják a komment szekciókban, sőt, a saját egykori szövetségesei nyilatkozatokban és posztokban nevezik árulónak, „ügynöknek”, bérencnek.
Aki így tett, az nem a kötelességek végrehajtását várja a politikustól, hanem permanens kampányt, állandó csatározást a saját vélt igazságuk győzelmének reményében – fejtette ki véleményét Cser-Palkovics András. A polgármester szerint viszont ez olyan luxus, amit legfeljebb azok engedhetnek meg maguknak, akikre nincs rábízva több tízezer, adott területen élő ember jövője.

– Az eredményekhez pedig együttműködés kell, lokális szinteken mindenképp! A magam részéről köszönöm a gesztust képviselő úrnak és polgármester úrnak, a magyar közélet kicsit jobb lett ezen a héten! – vélte Cser-Palkovics.

Lázár és Márki-Zay kedden találkoztak és elmondásuk szerint fegyverszünetet is kötettek, erről itt írtunk.