Cser-Palkovics egyelőre nem teszi kötelezővé az önkormányzati dolgozók oltását

Cser-Palkovics egyelőre nem teszi kötelezővé az önkormányzati dolgozók oltását

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székesfehérvár polgármestere Facebook-posztban jelentette be, hogy mindent mérlegelve egyelőre nem írja elő a polgármesteri hivatal dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltás beadatását.

0 A közszolgáltatások biztonságos működtetését is figyelembe véve a város cégeinek vezetőivel is abban állapodtunk meg a mai egyeztetésünkön, hogy a járványhelyzet jelenlegi szakaszában egyik önkormányzati cég sem teszi kötelezővé, de továbbra is ajánlja a védőoltás beadatását munkavállalóink részére – tette hozzá.

A döntésnek két oka van: egyfelől az országos átlagnál jóval magasabb (87 százalékos) az oltottak aránya a polgármesteri hivatal dolgozóinak körében. A másik ok pedig az, hogy hisz a meggyőzés és az értelmes párbeszéd erejében, és annyira a kényszerítő intézkedésben.

Ami az önkormányzati intézmények (bölcsőde, óvoda, szociális és kulturális intézmények) munkavállalóit illeti, ezen intézmények vezetőivel kedden egyeztet a kötelező oltások kérdésében.