Csirkepropaganda és cuki kormány: „Kár hogy erről beszélgetünk egyáltalán”

Csirkepropaganda és cuki kormány: „Kár hogy erről beszélgetünk egyáltalán”

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Mi alapvetően viccelni szoktunk, de hát már annyira vicces a kormány, hogy megpróbálunk valami komolyat tenni a dologhoz. Hiszen valós a probléma, de nemcsak a nem-, hanem a fajváltások terén is. Több jelöltünknél volt ez a probléma, hogy a Csirkeemberünket milyen csirkepropaganda érte esetleg gyerekkorában. Meg kell vizsgálnunk aztán, hogy a budaörsi láthatatlan emberünk miket láthatott gyerekként, amitől láthatatlan lett később.”

Ezzel indokolta lapunknak Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, hogy – a Társaság a Szabadságjogokért szervezetet és a Momentumot megelőzve – miért támadták meg a Kúriánál a kormány gyermekvédelminek nevezett népszavazási kezdeményezését, amely a következőkről kérdezné meg a választókat.

• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
• Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Kovács aztán komolyra fordította a szót, mondván: „elvégre mégiscsak vannak azért törvények Magyarországon”. Szerinte már eleve problémás, hogy Orbán Viktor miniszterelnök előre kijelentette, a parlament meghozta a szükséges törvényeket a kérdésekben, és ez a referendum egy erődemonstráció lenne az EU felé, „de hát nyilván, ezt nem lehet lefordítani a jog nyelvére”.

A viccpárt elnöke jelezte, anomáliát jelent az is, hogy ha esetleg mégis az igenek nyernének, akkor nagyon fura szituáció lenne Magyarországon: egyrészt például azt jelentené, hogy lehetne pornót mutatni kétéveseknek, és akkor tényleg lehetne nemváltó műtéteket propagálni. Ezek pedig nemcsak szürreális dolgok Kovács szerint, hanem szembemennek egy magasabb rendű uniós törvénnyel és a magyar Országgyűlés sem tudna olyan törvényt hozni, ami megfelelne annak az állapotnak, ha az igenek nyernének. Persze az MKKP elnöke megjegyezte: nem is hallani, hogy valaki az igen mellett kampányolna, „talán még a Magyar Liberális Párt sem”.

Ezenkívül több konkrétummal is voltak aggályai a beadvány megfogalmazóinak: például, hogy egy érvényes referendum esetén valódi orvosi beavatkozások lehetetlenülnének el, és ahogy sok minden másról, úgy erről sem értesül maga a szavazó sem. – Egyébként sem végez érdemi tájékoztatást a kormány, sőt, pont, hogy direkt elkeni a dolgokat – fűzte hozzá Kovács, aki szerint úgy tűnik, hogy nem vették a fáradtságot ahhoz se, hogy a hatályos magyar jogszabályokhoz illesszék a kérdéseiket. Közleményükben erre példát is hoznak: „Több esetben nincs definiálva, hogy ki a kérdések alanya, például hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat vagy éppen, hogy csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy például a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se.”

A beadványok kapcsán mindenesetre a Kormányzati Tájékoztatási Központ is kiadott egy közleményt, amelyben ez áll: azzal, hogy a baloldali pártok és szervezetek megtámadták a gyermekvédelmi népszavazásra irányuló kezdeményezést, elismerték, hogy mindannyian támogatják az LMBTQ propaganda bejutását a magyar óvodákba és iskolákba. A kormány ezért még inkább kiáll a gyermekvédelmi népszavazás mellett. Valós a veszély, hogy a baloldal hazánkban is teret akar adni a gyermekek célzó LMBTQ propagandának. Európában elsőként a magyarok dönthetnek majd arról, hogy kik szólhatnak bele a gyermekek szexuális nevelésébe.

Megkértük az MKKP elnökét, hogy kommentálja a fentieket, de úgy fogalmazott, hogy ez azért nehéz, „mert homoszexuális propagandáról a fiatalok 90 százaléka a kormánytól hallott” és „cuki, hogy meg akarják védeni a nemváltástól az óvodásokat, de ilyet eddig se lehetett csinálni”.

– Komolyan, erre nem nagyon lehet érdemben reagálni semmit – mondta, és „nyomorult dolognak nevezte”, hogy egyáltalán a Kúriáról „úgy kell beszélnünk, hogy van olyan része még, amelyik nincs politikai irányítás alatt és akkor bízhatunk abban, hogy ha nem oda kerülnek a beadványaink, akkor érdemben foglalkoznak majd velük”.

Ha lesz népszavazás, akkor a kutyapárt az érvénytelen szavazatra buzdít, „mint a menekültes népszavazásnál, mert az erősebb és egyértelműbb üzenet, mintha nem megy el az ember”. – Így talán ki tudjuk fejezni, hogy mással kellene foglalkoznia a kormánynak, nem az újabb gyűlöletkampánnyal, ami szomorú, de működik. Hiszen erről beszélgetünk, ami kár, mert azt jelenti, hogy az emberek ejtették a Fudant, a Pegasust, az alapítványi pénzkiszervezéseket. – Ebben ügyes a kormány: ha azt akarja, hogy valami baromságról beszéljen az ország, akkor erről fog – zárta mondandóját a párt elnöke.