Csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernõ Víztechnológiai Kutató-Fejlesztõ Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án (Fotó:
MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban csökkent. Salgótarjánban, Szekszárdon és Szolnokon számottevő csökkenés tapasztalható, a vizsgált minták közül egyedül Kecskeméten mértek enyhén emelkedő tendenciát – jegyezték meg.

Az NNK tudatta azt is, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az „emelkedett”, míg Egerben, Szekszárdon és Veszprémben a „mérsékelt” tartományba esik.

Hozzátették: a járványhullám leszálló ágára jellemző módon a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja hosszabb időtávot tekintve lassan, ingadozva, de egyértelműen csökken.